thuisknop

Meike's Website

Wie ben ik ?

Hello! Welkom op mijn samengeknutselde website/blog :). Mijn naam is Meike van Otterdijk en ik ben 20 jaar. Ik woon deels bij mijn ouders in Alkmaar, ik heb een kamer gehad in Amsterdam en momenteel deel ik een heel leuk appartement in Ede met een goede vriendin. Nu ben ik nog een student aan de UvA en volg ik de opleiding Medische Informtiekunde.

De reden dat ik begonnen ben met het schrijven en maken van deze blog/website is dat ik een hopeloze 20-er ben die helemaal niks weet van het leven, zoekende ben wat ik eigenlijk wil, enorme studietwijfels heb, een enorme studieschuld heb, niet in staat om mezelf goed te kunnen ontwikkelen of voor mezelf te kunnen zorgen. Ik wil dit graag veranderen en mijn motivatie, doorzettingsvermogen en spanningsboog terug vinden, niet meer in extremen leven en mijn leven daadwerkelijk veranderen.

Het doel van deze website is eigenlijk om dingen op te kunnen biechten en mijn muren naar beneden halen, iets vinden wat ik wil gaan doen, misschien wel gelijgestemden vinden, soort van connectie met de buitenwereld krijgen in coronatijden sinds ik social media heb opgezegd... Eigenlijk is het een hulpkreet, een wanhopig poging om verwantschap te vinden in een dagboek-achtige vorm om persoonlijk te groeien en kansen te creeƫren om te kunnen ontwikkelingen op gebieden van schrijven, websites ontwerpen en creativieit. Daarnaast zal ik ook moeten dealen met kritiek en moeten leren om me kwetsbaar op te stellen. Een groot zelfproject die mij (hopelijk) gaat leren om mezelf te zijn en mij eigen gang te gaan. Misschien is het laatste wel het belangrijkst! Niet belangrijk vinden wat andere mensen van mij vinden/verwachten/denken, maar leren om naar mezelf te luisteren.

Ook wil ik proberen om via deze gekke creatie van een website aandacht te geven aan de milieuproblemen in de wereld, duurzaamheid, kleding, verzorgingsproducten, mentale gezondheid, feminisme, LGBTQ+ wereld en andere zaken die mij (en hopelijk andere mensen ook) aanspreken.

Dit experiment vind ik echt heel spannend en ben ook zeer benieuwd wat er gaat gebeuren? Of ik mee doorzet en er iets van maak en of het alleen voor mezelf is? En twijfel ik over het feit of het wel zo verstandig is om dit online te zetten.. En of ik mezelf juist niet meer in de weg ga zitten..